Verzorging

Wanneer je een set kunstnagels of gellak hebt laten zetten of hebt laten bijwerken is het verstandig om een nabehandeling in te plannen. Maar dat is niet alles wat je kunt doen om lang plezier te hebben van je nagels. Lees deze adviezen dan ook goed door en nog belangrijker: volg ze op!

Vertrouw op ons
Als uw nagel breekt of een nagel begint te liften, maak dan zo snel mogelijk een afspraak om het probleem te verhelpen. Probeer niet zelf het probleem op te lossen!

Behandel je nagels zorgvuldig 
Bescherm je nagels zo goed mogelijk en beschouw ze als een kostbaar bezit.
Vermijd veelvuldig contact met water of schoonmaakmiddelen zoals o.a. Cillit Bang, Ajax schoonmaak middel, Antical etc. Gebruik handschoenen bij klusjes als tuinieren en de afwas. Oefen geen kracht uit op de uiteinden van de nagels. Gebruik je nagels niet als werktuigen, wees bijvoorbeeld voorzichtig bij het openen van blikjes.
Dit is een beruchte manier waarop nagels kunnen beschadigen of breken.

Verzorg de nagels en nagelriemen regelmatig
Nagels en nagelriemen verdienen verzorging en aandacht. Door dagelijks nagelriemolie te gebruiken houdt je de nagelriemen soepel en bovendien droogt de kunstnagel niet uit. Door regelmatig gebruik blijven je nagels in topconditie en heb je nog meer plezier van je nagels.

Nagels lakken
Wanneer je de nagels wil gaan lakken kun je het beste eerst een basecoat aanbrengen, zodat de pigmenten van vooral donkere lakken niet in de nagels kunnen trekken. Na de basecoat gebruik je twee lagen lak en werk je de nagels af met een topcoat.
Nagellak verwijderen? Doe dit dan met nagellak remover zonder aceton, de kunstnagels / gellak kunnen door nagellak remover met aceton (deels) oplossen.

Voorkom besmetting 
Als je een besmettelijke nagelaandoening hebt zoals bijvoorbeeld een schimmelnagel, is het niet mogelijk om kunstnagels of gellak te laten plaatsen. Breng dan een bezoek aan de huisarts.

Kunstnagels verwijderen 
Als je besluit de kunstnagels / gellak te laten verwijderen, maak dan een afspraak! Je kunt de natuurlijke nagels beschadigen als je zelf aan de nagels gaat trekken of vijlen. Er kan dan zelfs een dun laagje van de nagelplaat loslaten, het verder laten groeien van je eigen nagels kan dan een langdurig en pijnlijk proces zijn. Bovendien kunnen er infecties ontstaan. Wij kunnen de kunstnagels op een deskundige wijze verwijderen en de natuurlijke nagels daarna verzorgen, zodat je handen en nagels er mooi uit zien.

Kom regelmatig langs 
Wacht niet te lang met het laten bijwerken van je kunstnagels. De nagels zien er niet alleen minder mooi en onverzorgd uit als ze zijn uitgegroeid, maar je loopt meer risico dat een nagel afbreekt of gaat liften. Laat je kunstnagels / gellak regelmatig nabehandelen om je nagels in topconditie te houden.